Barion Pixel

Ügyvezető jogviszonya 2022

Országszerte több mint 1 800 000 vállalkozást tartanak nyilván, aminek közel harmada társas vállalkozás. Manapság egyáltalán nem szokatlan, hogy egy embernek több jogviszonya van egy időben, az oktatásban viszont sajnos nem fordítanak kellő figyelmet erre a területre.

Egy-egy hatósági ellenőrzés során gyakran olyan jogviszonnyal kapcsolatos hibákra is fény derülhet, ami miatt átminősítik az ügyvezető meglévő jogviszonyát, és visszamenőleg akár milliókat kell megfizetni. Számtalan olyan eset is van, amikor – szintén helytelen jogviszony besorolás miatt – a vállalkozás a szükségesnél jóval több adót és járulékot fizet.

A Jogviszony-Stratégia egy hiánypótló könyv, ami teljes egészében felöleli az érintettek különböző jogviszonyaival kapcsolatos jogszabályi környezetet.

Egyszerűen mutatja be a társaság tagjai és az ügyvezetők lehetséges jogviszonyainak, a jogszabály által előírt elbírálás helyes menetét, és a felmerülő problémákra is hatékony, gyakorlatias megoldásokat nyújt.

Többek közt az alábbi kérdésekre kaphat választ a könyvből:

  • Hogyan lehet teljes biztonsággal megállapítani, hogy mikor, melyik jogviszonyt érdemes alkalmazni?
  • Milyen információkra van szüksége ahhoz, hogy hatósági ellenőrzés alkalmával magabiztosan alá tudja támasztani az ügyvezetők részére besorolt jogviszonyt?
  • Miért és milyen változtatást igényelhet a társaság tagjának és/vagy ügyvezetőjének jogviszonya azzal, hogy változik az addigi élethelyzete?

A könyv

Ahhoz, hogy mindig a megfelelő jogviszonyba sorolhassuk a gazdasági társaság tagját, és felismerjük a körülményt, amikor célszerű változást, nem szabad figyelmen kívül hagyni az elévülési időt, hiszen a jogviszonyok rendezésére, és a bevallások önellenőrzésére visszamenőleg 5 év áll rendelkezésre. Ezért rendkívül fontos, hogy ne csak a jelenlegi rendeletekkel legyünk tisztában, hanem az elmúlt évek jogszabályi környezetét ismerjük, felkészüljünk a jövőbeli változásokra. Ezzel a szemlélettel íródott a papír alapon megjelent, 2020. évben kiadott struktúrája, aminek következményeként gyakorlati oldaláról ismerhetjük meg a megfelelő jogviszony besorolást. A könyv tartalomjegyzéke INNEN letölthető.

Az e-book: 2022. évi FRISSÍTÉS 

Mivel a főszabályok 2020. óta továbbra is változatlanok, kizárólag az e-book formátum követi az aktuális állapotot. Ebben a kiadásban frissítésre kerültek a közvetett szabályok, valamint a példákban az adók és a járulékok összegei, viszont kizárólag a 2022. januárban hatályos rendelkezéseket tartalmazza. A frissített e-book tartalomjegyzéke INNEN letölthető.

A könyv IDE KATTINTVA megvásárolható.

Utóbbi blog bejegyzéseim

Kategóriák
Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás